Betét – INLAY

Az inlay – más szóval betét – egy fajta “tömés”, amely a hiányzó fogszövetet pótolja, helyreállítva annak anatómiai formáját, rágóképességét, funkcióját.

Hogyan készül: A betét két ülésben készül, első alkalommal a fog előkészítés és lenyomatvétel történik, majd a fogtechnikus egy pár nap alatt elkészíti a betétet. Ez idő alatt a fogba ideiglenes tömés kerül. A fogtechnikai munka után az elkészült betéteket az orvos speciális ragasztóval az üregbe ragasztja.

Mikor ajánljuk:  Ha a fogszuvasodás a fogfelszín két vagy több részére terjedt ki, ínyszél alá, illetve ha a szuvasodás ráterjedt a szomszédos fogra, csücskök pótlására. Régi, nagy kiterjedésű amalgám tömés helyettesítésére kíválóan alkalmas, illetve gyökérkezelt fogak fedésére. Alkalmazásával a megmaradt fogmennyiség megmenthető, megtartható, így funkcionálisan és esztétikailag is egy teljesértékű restaurációt kapunk.

Miből készül: a betétek fémmentes kerámiából, aranyból vagy üvegszállal megerősített kompozitból készülnek. Nem allergizálnak.

Inlay híd: A betéteket hiányzó fogak pótlására is használhatjuk. Ebben az esetben a pótfogat a hiányt határoló szomszédos fogakban lévő betétek tartják (ún. inlay-el elhorgonyzott hidak). A pillérfogakat nem kell lecsiszolni, minimálinvazív eljárás.

A betétekre 1.5 év jótállást vállalunk.